Това е поредното скандално изказване на македонския премиер. Аз през последните

...
Това е поредното скандално изказване на македонския премиер. Аз през последните
Коментари Харесай

Александър Йорданов: Скопие ухажва усилено евродепутати, за да им втълпи своята гледна точка

„ Това е следващото скандално изказване на македонския министър председател. Аз през последните два дни имах опция на място с очите и ушите си да се убедя, че експанзията по отношение на България в средите на македонския политически хайлайф не е престанала, тя продължава. Търсят се даже нови форми на експанзия. Много мощно се ухажват съответно евродепутати от някои страни, в това число членове и на този Съвместен парламентарен комитет, който заседаваше два дни в Скопие, с цел да се прокара главната македонска позиция, а тя е, че двустранните разногласия в областта на история на културата не би трябвало да бъдат част от преговорната рамка и да са пречка за започване и развиване на преговорния развой на РСМ с Европейски Съюз. “

Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ и някогашен дипломат в Скопие Александър Йорданов.

По неговите думи са минали цели десетилетия, в които България не е обяснила казуса в връзките с РСМ.

Настроенията против България и българската същина на тази географска територия са съществували от дълго време преди така наречен несъгласие в многотомни научни писания, говоренето на политиците...

„ Но след Преспанския контракт се сътвори една еуфория, че РСМ може да бъде призната в Европейски Съюз, без да реши казуса с България “, добави Йорданов.

Според него обаче това няма по какъв начин да се случи, тъй като в преговорната рамка на Скопие попадат проблематичните въпроси с България, а едно от наложителните условия е вписването на българите в конституцията на РСМ.

Никакъв прогрес няма в Северна Македония, по никакъв въпрос, в това число стопански, по въпроси с върховенството на правото, по корупцията. За вписването на българите в конституцията няма безусловно никакво единодушие измежду партиите.

По думите на Йорданов политическата рецесия у нас се отразява извънредно неприятно на имиджа ни в чужбина.

„ Ние ставаме една подценена страна “, предизвести евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ.

Той уточни, че с помощта на европейските представители за първи път са изслушали представители на български организации в Северна Македония.

„ Голямата отговорност да се сформира държавно управление е на партията, изгубила изборите “, разяснява Йорданов.

Целия диалог вижте във видеото.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР